Fødevareteknologi

Fødevareteknologi beskæftiger sig med biologiske og kemiske processer samt moderne teknologi i produktion og forarbejdning af fødevarer. Den industrielle produktion og forarbejdning af fødevarer skal være sikker, af høj kvalitet og effektiv. Dette inkluderer især forarbejdning af plante- og animalske råvarer til produktion af holdbare, forbrugsparate og sundhedsmæssigt ufarlige fødevarer.

Fødevareteknologi anvendes i hele fødevareindustrien. Landbrug, fødevareforarbejdning og fødevareemballage benytter teknologien til at gøre hele processen med fødevarer sikrere, mere holdbar og mere effektiv. Anvendelsesområderne for fødevareteknologi er alle brancher, hvor der arbejdes med fødevarer eller hvor fødevarer anvendes. Den bidrager i disse områder til produktion af fødevarer af høj kvalitet og sikkerhed og gør det muligt at indtage fødevarer sikkert.

Produkterne fra denne industri gør det muligt at lette og forbedre tilberedning, forarbejdning og produktion af mad, drikkevarer og fødevarer i forskellige sammenhænge.