...Modificeret majsstivelse er majsstivelse, der er blevet kemisk ændret for at forbedre dens ydeevne i specifikke anvendelser. Denne stivelse gennemgår en proces, der ændrer dens egenskaber, såsom dens evne til at modstå højere temperaturer, fryse-tø stabilitet eller dens teksturforbedrende egenskaber. Modificeret majsstivelse anvendes bredt i fødevareindustrien som fortykningsmiddel, stabilisator...
...Majsstivelse anvendes almindeligt i produktionen af desserter, slik, fastfood, pølser, saucer, dressinger, tørre supper, sauce premixer og færdigretter.
Derudover anvendes majsstivelse også i papir-, tekstil-, karton- og limindustrierne.
I farmaceutiske og medicinske anvendelser bruges majsstivelse f.eks. som smøremiddel til kirurgiske handsker.
I kosmetisk brug kan produktet anvendes i babyprodukter som erstatning for talkum.
Andre anvendelser inkluderer dyrefoder til husdyr, fjerkræ og fisk.
... (langt, stort og meget perlet ris). Det betragtes af mange gourmeter som risets konge i køkkenet.
Dets berømmelse stammer fra den exceptionelle kompakthed af de store og aflange korn med en lille central del, det høje amyloseindhold, der nærmer sig 24% af det samlede stivelse, og den fremragende balance mellem god væskeabsorbering og lav stivelsestab. Det er ideelt til risotto, timbaler og ris med sauce. Det bliver ikke overkogt, og kornet smuldrer ikke. På grund af disse egenskaber foretrækkes det i haute cuisine.