Koriander - Oliesæd
Koriander bruges som krydderi i madlavning og til at give en behagelig aroma i parfumeri, kosmetik og sæbefremstilling. Planten er en god honningplante.
Det bruges i vid udstrækning som krydderi til at smage og styrke pølser, ost, dåsemad og fisk, syltede grøntsager, likører, tilsat til bagning af Borodino-brød, konfekture og kulinariske produkter, samt i fremstillingen af visse typer øl og likører (i Tyskland).
Æterisk olie udvindes fra frugten, som bruges til syntese af linalylacetat, citral og andre aromatiske stoffer, der anvendes i parfumeri og kosmetik for at give parfumeprodukter duften af liljekonval, viol, rose, bergamot, lilje, citron osv. Den æteriske olie anvendes i teknologi, sæbefremstilling og i tekstilindustrien. Efter destillering af den æteriske olie udvindes den fede olie, som bruges i sæbeindustrien og produktionen af oleinsyre.