Transglutaminase - fødevaretilsætningsstof og fødevareenzym
Transglutaminase er et fødevaretilsætningsstof, det er et enzym, der danner tværbindinger mellem proteinmolekyler.
De vigtigste produktgrupper, der bruger Transglutaminase: kødprodukter, pølse/skinkeprodukter, skaldyrsprodukter, bagværk, mejeriprodukter og veganske produkter.
Der er fordele ved at bruge TG:
* Forbedrer kødets tekstur
og bindingen mellem stykker af kød
* Reducerer fosfater
* Reducerer vandtab under tilberedningsprocesser
* Forbedrer den endelige tekstur i lavnatriumprodukter
* Forbedrer tekstur og elasticitet
* Øger gelstyrken, hvilket letter proteinløsning
* Reducerer indholdet af gummier og gelatiner
osv.
Den mest almindelige anvendelse er for: kødprodukter, mejeriprodukter, skaldyrsprodukter, bagværk, ost/hytteostprodukter, veganske produkter.