NAPOLEON FINE CHAMPAGNE - Cognac Courvoisier
70cl40% vol.
«EN SUBTIL HARMONI AF SANDALTRÆ, TØRRE ABRIKOSER OG SVAMPE. DENNE FINE, VELLAVENDE CHAMPAGNE BLIVER HÆNGENDE I MUNDEN MED EN FANTASTISK LÆNGDE.»
PATRICE PINET, KÆLDERMESTER
SAMMENSÆTNING
Det er cognacen, som alle andre i kategorien vurderes ud fra. Skabt i 1910 for at fejre vores forhold til den første kejser af Frankrig, er Napoléon en sammensætning af Grande og Petite Champagne, der er lagret i op til 20 år, og som tilbyder aromaer af sandaltræ, tørrede abrikoser og svampe.
SMAGSNOTER
Afbalancerede aromaer for en perfekt harmoni
En cognac rig på aromaer er en cognac, der udvikler meget finesse. Terroir, vinmarker, tønder og år med modning er alle elementer, der definerer specifikationerne for hver af disse aromaer, og derfor giver vi hver fase af fremstillingen af vores cognac den nødvendige omhu for at fremhæve dem. Kvaliteten af Courvoisier cognac er verdensomspændende anerkendt og regelmæssigt belønnet ved forskellige internationale spirituskonkurrencer (IWSR, San Francisco Spirits Competition…).
Sandaltræ
Denne rige og bløde aroma stammer fra kontakten mellem træet og cognacen. Med årene bliver den meget klare aroma af eg langt mere kompleks og delikat.
Tørret abrikos
Destillationen på bærmen tilføjer endnu mere dybde, kompleksitet og sublime noter, der minder om den søde aroma af tørrede abrikoser.
Svamp
Denne aroma stammer fra de perfekte fugtighedsforhold i vores kældre, hvor alle vores kvaliteter lagres.
HVORDAN MAN SMAGER DEN
Tør: Med en sådan harmonisk overflod af aromaer fortjener Courvoisier Napoléon at blive smagt tør, da dens komplekse afslutning hænger ved i munden med kraft.
Det er almindeligt at tro, at cognac skal nydes i et ballonglas, men for at værdsætte rigdommen af dens aromaer anbefaler vi et tulipanformet glas. Dets form tillader aromaerne at udvikle sig fuldt ud og dominere alkoholen. Prøv med disse to typer glas, forskellen vil være markant.
Kombination med mad: Aromaerne og duftene af Courvoisier Napoléon passer perfekt sammen med kraftige oste som Parmesan eller lettere oste som Beaufort eller Gruyère.
PRISER
DOBBELT GULD MEDALJE
San Francisco International Wine Competition
2007
SØLV MEDALJE
International Wine and Spirit Competition
2006